Torre Urrutia
(Barcelona | Can Peguera - Barcelonès)

Barcelona - Torre Urrutia

Barcelona - Torre Urrutia (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAndreu Arriola Madorell / Carme Fiol Costa
Situació Pg. Urrutia, 17-19
Edifici de 16 plantes que consta de 98 habitatges per a joves, un Institut Universitari de la UAB i un aparcament de bicicletes i motos. La seva situació en una posició aïllada, entre el barri de les Cases Barates i el Parc Central de Nou Barris, li atorga una forta presència i un important impacte visual. Exteriorment, es caracteritza pel contrast entre l'acabat de maó vist d'una part de les façanes, amb obertures verticals, que es combina amb trams de policarbonat, planxa metàl·lica i vidre, en aquest cas amb les obertures horitzontals. Els habitatges tipus tenen uns 40 m².