Ateneu Popular de Nou Barris. Murals reivindicatius
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Ateneu Popular de Nou Barris. Mural (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorRoc Blackblock
Situació Portligat, 11
Roc Blackblock és un dels grafiters catalans més coneguts i compromesos, a banda de la seva indiscutible qualitat artística. Moltes de les seves obres estan situades en espais socials. Un d'ells és l'Ateneu Popular de Nou Barris, que compta amb diversos murals d'aquest artista, produïts en moments diferents. El més antic mostra la imatge d'un nen amb una senzilla disfressa de "batman" encerclat pel lema La imaginació al poder - Contra el poder, imaginació. N'hi ha un altre, de l'any 2012, amb una nena jugant amb papallones, representada en horitzontal, molt espectacular. I un altre de l'any 2019 que mostra el rostre d'una dona dins d'una gàbia d'ocells, amb la llegenda sense cultura no hi ha llibertat, sense llibertat no hi ha cultura.