Església de Sant Josep Obrer
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Josep Obrer

Barcelona - Església de Sant Josep Obrer (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLeopoldo Gil Cornet
Situació Palamós, 49
La parròquia de Sant Josep Obrer va ser creada l'any 1959. Disposava d'un barracó provisional, projectat pels aleshores joves arquitectes, Josep M. Martorell i Oriol Bohigas, inaugurat l'any 1960. En va ser el primer rector, mossèn Joan Armengol.

L'edifici actual és de l'any 1990, obra de l'arquitecte Leopoldo Gil Cornet (Barcelona, 1952). Inclou les dependències parroquials, que estan situades a la planta baixa, mentre que el temple se situa a la part superior. L'aparença externa s'allunya molt dels models eclesiàstics habituals i s'acosta més a la dels edificis empresarials. Això fa que la seva presència passi molt desapercebuda i només la creu del xamfrà semicircular ens indica que es tracta d'una església.