Les cases dels Carters
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Palamós, 85-95

Barcelona - Palamós, 85-95 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Palamós, 85-95
La Llei de Cases Barates, aprovada l'any 1911, va donar lloc a nombroses promocions, emparades en els avantatges que proporcionava. Molts col·lectius professionals van crear cooperatives que actuaven com a promotores. Una d'elles va ser la dels carters, que, als anys vint, va adquirir uns terrenys al costat de la Casa de l'Aigua, a l'actual carrer Palamós, per construir un seguit de xalets unifamiliars, dels quals se'n conserven cinc.

Totes elles són diferents, d'un estil que barreja elements del modernisme i del noucentisme, sense acabar de ser ni una cosa ni l'altra. La més original és la del núm. 89, que disposa d'un cos elevat, amb funcions de mirador, amb una coberta d'arcs hiperbòlics d'entre els quals emergeix un singular pinacle, recobert de trencadís.