Casal de Trinitat Nova
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Casal de barri de Trinitat Nova (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusAteneus i centres socials
AutorMarta Bayona, Albert Valero / Lluís Cantallops, Marta Vicente
Situació S'Agaró, 61
El Casal de barri de Trinitat Nova, situat just al costat de la Casa de l'Aigua, va ser inaugurat l'any 2018. Amb una superfície de més de 1.000 m², està distribuït en dues plantes i adaptat al pendent del solar, de manera que el terrat de la planta superior enllaça, sense solució de continuïtat, amb el paviment de la plaça annexa. L'ús del mateix material ceràmic en tot l'edifici i en les dues placetes adjacents fa que s'integri de forma natural en l'espai gairebé fins a diluir-s'hi. L'edifici disposa de quatre sales per fer tallers, dos boxs d'assaig, una cabina de gravació, banys, vestidors, sala d'actes, una sala polivalent, un pati interior, un taller de cuina, una sala de reunions i un bar.

El projecte, que ha estat fruit de la col·laboració de Bayona-Valero Arquitectes i Cantallops-Vicente Arquitectes, va ser finalista dels premis FAD d'Arquitectura del 2019.