Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals

Barcelona - Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorOriol Bohigas, Josep M. Martorell
Situació Aiguablava, 109-113
L'edifici que, des de 1991, acull l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya va ser projectat l'any 1957 per Josep Martorell i Oriol Bohigas, encara en la seva primera etapa, abans d'associar-se amb David Mackay. Originalment, era una escola: el Grup Escolar Ramiro Ledesma.

El conjunt escolar està format per dos blocs idèntics més un curiós edifici circular, d'una sola planta, que estava destinat a parvulari. El disseny està plantejat a base de mòduls cúbics sobreposats que deixen espais buits entre ells.