Rec Comtal a Vallbona
(Barcelona | Torre Baró - Ciutat Meridiana - Vallbona - Barcelonès)

Barcelona - Rec Comtal a Vallbona. Fotografia in situ

TipusElement singular
AutorCarles Enrich Studio (rehabilitació)
Situació Plaça Primer de Maig
Al barri de Vallbona, a tocar del barri de Can Sant Joan, de Montcada i Reixac, es pot resseguir l'antic Rec Comtal, un canal obert construït al segle X, que conduïa l'aigua des de Montcada fins a Ciutat Vella, amb un recorregut de gairebé 12 km.

Al sector de la plaça Primer de Maig hi ha un tram urbanitzat i renaturalitzat -Carles Enrich, 2016-2018-, que permet passejar-se pel costat del Rec, des de Vallbona fins a Montcada, i gaudir d'un paratge fluvial insòlit en la Barcelona més perifèrica. L'aigua del Rec és neta i cristal·lina, i és fàcil veure-hi ànecs, peixos i granotes. A la caseta des d'on es controla el nivell de l'aigua s'hi han posat unes fotografies antigues que ens recorden com era aquest paratge fa un segle. Està previst que el 2023 aquest eix verd continuï fins als horts de la finca La Ponderosa.