Edifici Eucaliptus A
(Barcelona | Torre Baró - Ciutat Meridiana - Vallbona - Barcelonès)

Barcelona - Plaça dels Eucaliptus, 23

Barcelona - Plaça dels Eucaliptus, 23 (Foto: Albert Esteves)

AutorJosep Miàs Gifré (MIAS Architects)
Situació Plaça dels Eucaliptus, 3
Edifici configurat per diferents cossos d'alçada variable, amb una volumetria en planta en forma de U, dins d'una forma de trapezi definida pel mateix solar. Està encarat a la plaça, on planteja una planta baixa reculada que defineix un porxo, concebut com una ampliació de l'espai públic. Segons l'arquitecte, Josep Miàs (Banyoles, 1966), "el projecte té la voluntat que el volum s'entengui com una entitat, no manifestant els nivells de què es compon. Per aquest motiu, s'opta per una formalització de les façanes i les finestres no com un apilament, sinó una continuïtat. Des de la plaça, el volum tan sols insinua la bretxa de pati-accés, la façana produeix lleugers moviments del vestit per insinuar, desdibuixar, oferir trompe-l'oeil ..." Va ser construït l'any 2012. Les formes bombades dels edificis recorden "la núvia", el projecte frustrat de gratacels de Frank Gehry a la Sagrera.