Casa de la Maternitat: escultura Límit Interior
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Límit Interior (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Barcelona - Escultura Límit Interior (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorSergi Aguilar Sanchis
Situació Jardins de la Maternitat
De 1987, moment en el qual la Diputació obre al públic i embelleix els jardins de la Maternitat i n'ocupa els edificis. Estructura lleugera, minimalista, de perfils d'acer, en forma de llibre -potser per què té un arxiu a prop- i de vaixell alhora, segons el mateix autor. Conforma una mena de marc desplegat de línies rectes i corbes unides en desequilibri, un cos desmaterialitzat, transitable, amb múltiples punts de vista.

Segons *Narcís Comadira, Aguilar crea espais interiors que "no són pas refugis ni habitacles confortables. Són estances metafísiques."

*Narcís Comadira a Corredor-Matheos, Josep: La segona meitat del segle XX. Història de l'art català, volum IX, Edicions 62, 1996