Casa de la Maternitat: escultura Mare de Déu embarassada
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Mare de Déu embarassada (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Barcelona - Escultura Mare de Déu embarassada (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorVicenç Navarro Romero
Situació Jardins de la Maternitat
De cap a 1944 (o anterior segons altres fonts), és obra de Vicenç Navarro (València, 1888 - 1979), un escultor força prolífic, amb nombroses obres a Barcelona i València.

És una marededéu poc convencional, sense cap atribut religiós i fins i tot certa sensualitat en el modelatge i el posat. De gran classicisme, formes poc rotundes i discreció en l'expressió, el seu estat s'endevina més pel posat de les mans sobre el ventre que per les formes del cos. La cama plegada i el peu sobre un graó, així com la disposició de la roba i els plecs, atenuen la rigidesa de la figura.