Casa de la Maternitat: escultura Sagrat Cor
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Sagrat Cor de la Maternitat

Barcelona - Sagrat Cor de la Maternitat (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorEl Arte Cristiano (atrib.)
Situació Jardins de la Maternitat
De cap a 1944, de pedra artificial. S'atribueix a l'empresa olotina El Arte Cristiano i és fet en sèrie. Respon a la iconografia siríaca, la predominant avui, per la barba i la cabellera clenxinada, allunyada dels tipus grecoromans i paleocristians anteriors. Amb els braços alçats i el cor ben visible sobre la roba, proclama la seva revelació "Heus aquí el cor que tant ha estimat els homes", feta a Santa Margarida Maria d'Alacoque.

L'empresa Vayreda, Berga i Cia, d'imatgeria religiosa, la van fundar aquests pintors el 1880 inspirats per l'Art du Saint Sulpice, que van conèixer a París. El 1882 el seu nom passà a ser el que ostenta encara actualment.