Escultures de l'edifici Banesto
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Banesto. Al·legoria de l'Agricultura (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Edifici Banesto. Al·legoria de l'Agricultura (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorFrederic Marès Deulovol
Situació Plaça Catalunya, 10-11
L'edifici Banesto es va construir l'any 1941 sobre l'estructura de l'antic Hotel Colón, seguint un projecte de l'arquitecte Eusebi Bona. L'obra ja comptava amb diverses escultures al·legòriques, integrades en elements ornamentals neobarrocs. Però, l'any 1957, s'hi van afegir dues escultures de Frederic Marès, en sengles fornícules, flanquejant la porta principal.

Són dues figures femenines, mig nues, de referència clàssica. Una d'elles sosté una esfera a la mà esquerra i té, al seu costat, un gran peix. Probablement és una al·legoria del comerç marítim. L'altra subjecta un ram de flors amb les dues mans i als peus hi té uns ceps amb raïms, possible al·lusió al treball de la terra.