Casa Pich i Pon
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Catalunya, 9

Barcelona - Plaça Catalunya, 9 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Puig i Cadafalch / SCOB (reforma)
Situació Plaça Catalunya, 9
Edifici construït l'any 1921 que pertany a l'època coneguda com a etapa groga de Puig i Cadafalch, ja lluny dels postulats modernistes. Sembla que en aquesta obra es va inspirar en l'arquitecte americà Louis Henry Sullivan, tant en els grans finestrals quadrats tallats directament al mur com en l'ús del ferro.

En un xamfrà on abans hi hagué una casa de l'arquitecte Josep Vilaseca i als baixos, el famós bar La Lune (1910-1976), s'aixecà un bloc de sis pisos, el més alt dels quals destinat a habitatge del propietari, l'industrial i polític lerrouxista Joan Pich i Pon, que va ser alcalde de Barcelona l'any 1935. Es caracteritza per les seves línies clàssiques, dins d'una gran contenció ornamental. Només la porta, abarrocada, i els templets que coronen els angles del xamfrà, li atorguen un cert caràcter monumental.

El 2023, l'estudi SCOB ha portat a terme una rehabilitació de l'edifici, ara ja tot d'oficines, que recupera els espais originals.