Torre E.I.O.5
(L'Hospitalet de Llobregat | Gran Via Sud - Gornal - Pedrosa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Torre E.I.O (Foto: Albert Esteves, 2022)

L'Hospitalet de Llobregat - Torre E.I.O (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRoldán + Berengué
Situació Herrero, 24 / Plaça d'Europa
Edifici d'habitatge social, promogut per l'INCASÒL, acabat l'any 2010. Les façanes estan plantejades de tal manera que, amb un esquelet exterior que agrupa les plantes de tres en tres, produeix la il·lusió òptica de ser un edifici de cinc grans plantes. Segons els mateixos arquitectes, "aquests marcs eviten la impressió de vertigen perquè, entre l'interior dels habitatges i l'exterior ampli, sempre se situa un element intermedi: balcons, brancals o les llindes d'aquests grans buits." Estructuralment, l'edifici està plantejat com si es tractés de dues torres, amb un passadís de circulació en forma de T, amb les escales als extrems.