Castell de Bellvís
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de Bellvís

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de Bellvís (Foto: Anna Corcoll, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de Bellvís (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Ronda de la Torrassa, 123-129
El castell o torre de Bellvís està documentat des del segle X i és esmentat en diverses ocasions, fins al segle XVI. En un document de l'any 1512 s'hi fa referència com a torra qui és vora proensana. Transformada en masia, va ser objecte de notables reformes i ampliacions al llarg dels segles XVII i XVIII. En aquella època ja es coneixia com la Torrassa, nom que ha acabat fent-se extensiu a tot el barri.

Les excavacions arqueològiques dutes a terme a inicis del segle XXI han posat al descobert les restes d'una construcció d'època romànica, flanquejada per una muralla i un fossat. Com es pot veure, la muralla -que devia tenir uns 5 m d'alçada- està feta amb carreus regulars, ben escairats, units amb morter de calç, i oberta amb espitlleres.