Parc de les Planes
(L'Hospitalet de Llobregat | Barris del Nord-Oest - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Parc de les Planes (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusParcs i jardins
AutorSergi Godia Fran
Situació Av. d'Isabel la Catòlica
Està situat entre els barris de Can Serra, les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Sant Josep, un espai antigament ocupat per masies i camps de conreu i, ja al segle XIX, per algunes bòbiles, de les quals s'han conservat dues xemeneies. El seu passeig central es correspon amb una antiga riera encaixada entre els turons de les Planes i de Can Serra. Es va inaugurar l'any 1986 i té una superfície de més de 67.500 m². Compta amb alguns elements artístics d'interès, com l'escultura Friendly Space, de Xavier Medina-Campeny o la Torre dels Rellotges. També hi ha un turonet artificial que ocupa el lloc on hi hagué una petita ermita dedicada a sant Pere Màrtir.