Cases del passatge Oliveras
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Passatge Oliveras, 34-42

L'Hospitalet de Llobregat - Passatge Oliveras, 34-42 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís Gonzaga Colomer Ballot
Situació Passatge Oliveras, 34-42
Conjunt de sis casetes unifamiliars adossades, de planta única, construïdes entre 1925 i 1927. Responen a un mateix model constructiu tot i que, segons l'Inventari del Patrimoni, no totes tenien el mateix promotor. La majoria, però, van ser projectades per l'arquitecte Lluís G. Colomer, seguint el model habitual en aquest tipus d'habitatges. Les façanes són simètriques, amb la porta al mig flanquejada per dos finestrals amb reixa, sense decoració a les llindes. L'ornamentació es concentra al coronament, de cornisa sinuosa i òcul ovalat, on destaquen els relleus de garlandes.