Casa Maria Cluà
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

Lospitalet de Llobregat - Montseny, 87

Lospitalet de Llobregat - Montseny, 87 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMarià Tomàs Barba
Situació Montseny, 87
Edifici originalment entre mitgeres, projectat per Marià Tomàs i Barba, l'any 1910, tot i que -segons l'Inventari del Modernisme de Valentí Pons- va ser modificat posteriorment. És un edifici força singular. A banda dels habituals relleus florals i del coronament sinuós, propis del Modernisme, presenta a l'eix de la façana una franja vertical esgrafiada, amb una fornícula a la part superior, on hi ha un bust del qui va ser darrer president de la Primera República, Emilio Castelar (Cadis, 1832 - 1899). Amb l'ampliació de la plaça Espanyola, la paret mitgera ha quedat visible i ha estat recoberta amb un envà pluvial i uns perfils d'acer, tot plegat utilitzant una gamma cromàtica a joc amb la façana de la casa.