Blocs de la plaça Guernica
(L'Hospitalet de Llobregat | Collblanc - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Blocs de la plaça Guernica (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Puig Janer
Situació Plaça Guernica, 4-12
Promoguda l'any 1940 per l'Instituto Nacional de la Vivienda, va ser la primera construcció d'habitatge social a l'Hospitalet després de la Guerra. El primer bloc va ser inaugurat l’any 1941. Els altres dos blocs i les successives modificacions es van dur a terme entre els anys 1942 i 1966. Es van conèixer durant molts anys com els Bloques del Caudillo. Tot i les deficiències estructurals i la baixa qualitat dels materials emprats -com era habitual a l'època- el conjunt té un indubtable interès històric. El disseny de Puig Janer respon encara als plantejaments racionalistes de la dècada anterior, impulsats per Puig Gairalt.