Can Serra
(Folgueroles - Osona)

Can Serra. Llinda (Foto: Graciel·la Vidal, 2020)

Can Serra. Finestra

Can Serra. Finestra (Foto: Graciel·la Vidal, 2020)

Situació Plaça 1 d'Octubre
Edifici a tres vents en planta en forma de L entre la Plaça 1 d'octubre i el carrer Major. Una part té tres nivells i coberta a dos vessants i una altra, dos nivells i un vessant. El material de construcció són còdols irregulars, exceptuant les llindes i els marcs de les obertures, de lloses llises. A la cara sud destaquen dues finestres amb arc semicircular tallat per una llinda recta. Al seu torn, la porta mostra una llinda amb la data de 1724 i a l'escut de la família, una serra. Sembla que la part que allarga l'edifici fins a l'altura del carrer va ser afegit posteriorment. Consta d'una planta baixa i un porxo cobert, tot fet de maons.