Edifici de Correus i Telègrafs
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Rambla - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Edifici de Correus (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Edifici de Correus (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Plaça del Repartidor, 1-2
Edifici projectat l'any 1926 i inaugurat l'any següent. Situat en una parcel·la en xamfrà, ve definit pel cos situat a la cantonada, concebut com un element autònom, de planta poligonal, sobresortit en façana mitjançant un porxo i sobrealçat a manera de torratxa. Aquest volum palesa una influència evident de l'estil Art Déco que Puig Gairalt havia conreat en altres edificis coetanis. Els cossos laterals, en canvi, s'assimilen més a l'estètica noucentista, amb els seus esgrafiats florals o la simulació de carreus al voltant de les finestres de la planta baixa, reincorporats en la rehabilitació duta a terme l'any 2019.