Monument a Just Oliveras
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Rambla - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Monument a Just Oliveras

L'Hospitalet de Llobregat - Monument a Just Oliveras (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorHèctor Cesena Albós
Situació Av. Josep Tarradelles / Rambla Just Oliveras
Monument en homenatge a qui fou alcalde de l'Hospitalet entre en diverses ocasions, entre 1916 i 1923 i de nou l'any 1930-31. Situat en una rotonda no transitable, al capdamunt de la Rambla que porta el seu nom. És un senzill bust de bronze col·locat damunt d'un pedestal de pedra. Va ser inaugurat l'any 1953.

Just Oliveras i Prats (L'Hospitalet de Llobregat, 1887 - 1938) va ser un polític i empresari, promotor del denominat "segon eixample" de l'Hospitalet, que tindria com a eix la Rambla. Membre de la Lliga Regionalista, va ser elegit alcalde l'any 1916, i de nou entre 1918 i 1923. Després de la caiguda de la dictadura de Primo de Rivera, l'any 1930, tornà a exercir el càrrec durant poc més d'un any. L'any 1938 va ser assassinat al garatge de casa seva.