Cases Solanas
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Rambla - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Cases Solanas (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Cases Solanas (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorMarià Tomàs Barba
Situació Rambla de Just Oliveras, 21, 23, 25
Es tracta de tres edificis annexos, promoguts per la família Solanas, construïts en diverses fases, entre els anys 1915 i 1921. Bàsicament, responen a una mateixa fórmula constructiva, establint-se entre ells, malgrat algunes diferències en la composició de les plantes baixes, una evident unitat formal. Tots tres utilitzen el maó vist com a material dominant, combinat amb pedra de la mateixa tonalitat ocre, als arrambadors i al voltant de les obertures. A l'edifici del núm., 21 s'hi va fer una remunta, l'any 1964, que altera el sentit unitari del conjunt.