Safareigs de la Font Nova
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Safareig de la Font Nova, detall de la font i de la ceràmica (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorMiquel Pascual Tintorer
Situació Font Nova, 36
Els safareigs públics de la Font Nova daten de l'any 1833, època de gran creixement urbanístic a Sabadell. Trenta anys després, el consistori feia bastir unes parets que tanquessin el safareig per tal d'evitar que es poguessin veure les dones rentant roba. Els safareigs públics a Sabadell van caure en desús cap als anys cinquanta, amb l'arribada de l'aigua corrent a les cases.

El Safareig de la Font Nova va ser rehabilitat el 1997 i s'ha conservat un dels dos safareigs que hi havia. L'altra part de l'edifici s'ha habilitat com a equipament per a l'escola pública Enric Casassas.