Fàbriques de Can Rosés
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - Can Rosés (Foto: Albert Esteves, 2018)

Cornellà de Llobregat - Can Rosés (Foto: Albert Esteves, 2008)

Cornellà de Llobregat - Can Rosés (Foto: CEDIP, 1997)

Situació Víctor Pradera, 17
Antiga fàbrica d'indianes constituïda el 1851 sota el nom de Ramoneda Hnos, propietat de Rafael Ramoneda, i adquirida en subhasta per Josep Rosés Ricart i Josep Masriera Vidal el 1870, els quals van instal·lar-hi dues fàbriques, Rosés Masriera, dedicada a la fabricació de puntes metàl·liques (puntes de París), i Tomàs Rosés, dedicada a la filatura i teixits de cotó.

Constituïa una veritable colònia fabril, la qual aprofitava les aigües del Canal de la Infanta per a la producció d'energia, amb un salt d'aigua, ja desaparegut. Es conserven tres edificis que responen a la tipologia de fàbrica de pisos, amb murs de maó, en alguns llocs vist i en altres, revestit de morter de calç. Les cobertes són de teula àrab a dos vessants.