Casa Francesc Figuerola
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Carrer de la Unitat, 9

Sant Vicenç dels Horts - Carrer de la Unitat, 9 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorBenvingut Rius Teixidor
Situació Carrer de la Unitat, 9
Caseta en cantonada, de planta única, amb pati al lateral i a la part posterior. La façana principal, simètrica, té tres obertures amb la mateixa decoració, basada en motllures amb relleus de referència historicista. Són exactament iguals als de la casa Boloix, al carrer Ferrés i Costa, 52, construïda pocs anys abans. Del mateix estil són els relleus que decoren el fris a l'alçada dels respiralls. La barana del terrat no és la prevista en el projecte (una balustrada amb un frontó central) i sembla fruit d'una modificació posterior a la construcció original, de l'any 1925.