Casa Isaura Villaoz
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Carrer de Ferrés i Costa, 42-46

Sant Vicenç dels Horts - Carrer de Ferrés i Costa, 42-46 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Domènech Mansana
Situació Carrer de Ferrés i Costa, 42-46
Casa unifamiliar amb jardí feta construir per Isaura Villaoz, l'any 1925, amb projecte signat per Josep Domènech Mansana. Destaca per la seva estructura de tipus centreeuropeu, amb dos cossos perpendiculars a la coberta, amb teulada de ràfecs molt sobresortits, a doble pendent.

María Isaura Villaoz Pereira (A Estrada, Pontevedra, 1897 - 1982), coneguda artísticament com a Mary Isaura, va ser una important soprano i cupletista que va estudiar a Barcelona, on va actuar molt sovint. Es va fer famosa internacionalment, sobretot pel seu paper a la sarsuela Doña Francisquita, que va representar en nombroses ocasions arreu del món. A partir de 1926 va començar a actuar en teatres de varietés.