Cases Antònia Marsal
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Príncep de Bergara, 42 (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Príncep de Bergara, 44

L'Hospitalet de Llobregat - Príncep de Bergara, 44 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Príncep de Bergara, 42-44
Són dos edificis entre mitgeres, construïts cap als inicis dels anys trenta del segle XX, de característiques semblants. Tots dos consten de planta baixa i tres pisos. L'estètica general de les façanes segueix els esquemes classicistes del noucentisme. El del núm. 42 té tres falses pilastres d'ordre gegant a les mitgeres i a l'eix de simetria, i singularitza les obertures del tercer pis amb arcs de mig punt, en contrast amb la resta de finestres rectangulars. El del núm. 44 diferencia el primer pis mitjançant la barana de balustres i presenta una decoració esgrafiada a l'eix de la façana, on hi ha la caixa de l'escala. Es desconeix l'autor dels projectes però no la seva promotora, Antònia Marsal i Prats.