Cases Josefa Pujol
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Príncep de Bergara, 26

L'Hospitalet de Llobregat - Príncep de Bergara, 26 (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusElement singular
Situació Carrer Príncep de Bergara, 22-24-26
Són dos edificis entre mitgeres, d'estètica anàloga, construïts entre 1919 i 1925. El del núm. 22-24 és més ample i d'estructura simètrica. La planta baixa està acabada amb estuc, imitant un encoixinat de carreus, d'un color ocre, a joc amb l'emmarcament de les obertures i que contrasta amb el parament blanc. Destaquen especialment els esgrafiats, d'un cert regust modernista, on figura l'any de construcció, 1925. L'edifici del núm. 26 és més estret i el caracteritza l'eix de l'escala, obert en façana amb tres òculs ovals ressaltats amb relleus motllurats. La composició de les plantes baixes dels dos edificis demostra la voluntat de donar a les façanes un tractament unitari.