Palau Dou
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Palau Dou (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Palau Dou (Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, 1955)

AutorAntoni Cellers
Situació Sant Pere més Baix, 29-31
De l'edifici original, probablement del segle XV, se'n conserven poques restes: una finestra coronella tapiada i potser el portal adovellat, transformat en finestral dels baixos.

L'edifici va ser completament refet al segle XVIII, afegint-s'hi construccions annexes, i reformat de nou l'any 1811, segons projecte d'Antoni Cellers, quan pertanyia als marquesos de Dou. D'aquesta remodelació en resta un pati interior a dos nivells, amb arcs de mig punt sostinguts sobre columnes i pilastres toscanes. Una nova i profunda reforma del 1989 va transformar l'edifici en un centre escolar, desfigurant completament el seu aspecte original (vegeu foto adjunta de 1955).

En aquesta casa hi va néixer l'historiador i erudit Ramon d'Alòs-Moner i de Dou (1855-1939).