Casa Francesc Mestres
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Roselles, 23 (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRomanticisme
AutorJosep Santigosa, m.o.
Situació Carrer de les Roselles, 23-25
És un dels primers edificis que es van construir al denominat passatge d'en Perutxo, ara carrer de les Roselles, coetàniament a la seva obertura, l'any 1879. De planta baixa i dos pisos, té una composició simètrica que respon encara a la tipologia habitual d'època romàntica. Això es fa palès sobretot a la planta baixa, amb un estret portal d'entrada a la casa i dues grans obertures a banda i banda, amb reixes radials al tram superior. El primer pis s'obre a un balcó corregut mentre que el segon té balcons individuals als extrems i una falsa obertura al centre. Les obertures estan emmarcades amb un ample regruix, amb una subtil decoració esgrafiada les del primer pis.

El projecte del mestre d'obres Josep Santigosa preveia un edifici de planta i pis que sembla que es va respectar fidelment tot i que, coetàniament a la construcció o poc després (l'any 1882 va passar a mans de Cosme Toda) s'hi afegís el segon pis.