Brollador de la plaça de l'Ajuntament
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Brollador de la plaça de l'Ajuntament

L'Hospitalet de Llobregat - Brollador de la plaça de l'Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAlbert Viaplana Veà
Situació Plaça de l'Ajuntament
Entre els anys 2001 i 2003 es va efectuar la remodelació de la plaça de l'Ajuntament, segons el projecte elaborat per l'estudi Albert Viaplana/David Viaplana Arquitectes. Fruit d'aquella reforma és el brollador metàl·lic situat a la zona central de la plaça, dissenyat per Albert Viaplana, fet amb planxes d'acer que dibuixen formes angulars molt atrevides. Es va inspirar en els antics canals i torrenteres que abundaven a l'Hospitalet: La forma més elemental de crear un canal és la unió de dos plans i sobre ells, dos més en perspectiva que si es perllonguessin arribarien a unir-se. Per un extrem estan lluny i per l'altre s'uneixen*.

Revista La Ciutat, 137, 17 de juny 2003