Edifici Vanguard
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Edifici Vanguard

L'Hospitalet de Llobregat - Edifici Vanguard (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Edifici Vanguard (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Situació Santa Eulàlia, 240
És un dels edificis icònics del barri de Santa Eulàlia tant per la seva situació privilegiada, davant de l'església, com per la potència i dimensions de la seva façana, amb el seu característic color granat. En el seu interior, l'espai de representació va ser decorat amb luxe i diverses obres artístiques -mosaics, relleus, murals-, al gust de l'època, com ara les de Silicor.

Va ser l'edifici central de l'empresa Vanguard, fundada als anys cinquanta del segle passat per Joan Abelló i Joan Cahué, una de les marques punteres en la fabricació de calculadores i aparells de ràdio i televisió durant els anys seixanta i setanta. Va fer suspensió de pagaments l'any 1981 i es va extingir pocs anys després. L'any 1969 havia estat distingida com a Empresa Modelo.

Actualment, (2023), s'està reconvertint en hotel, malmetent-ne el contingut artístic, com a altres llocs -vestíbuls d'edificis residencials o d'oficines de Barcelona, per exemple- on no es valora l'aportació d'aquest moment històric.