Font de Santa Eulàlia
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Font de Santa Eulàlia. Postal anys setanta

TipusFonts, pous i safareigs
AutorCarles Buïgas Sans
Situació Carrer Santa Eulàlia, davant de l'església
Font lluminosa, amb canvis de color i de format de sortidors, inaugurada l'any 1969 davant la nova església de Santa Eulàlia de Provençana. Consta d'un estany circular, de 15 m de diàmetre, al centre del qual hi ha un altre de més alt i més petit. Originalment disposava d'un joc de sortidors que permetia 24 combinacions diferents, però actualment s'ha vist notablement reduït.

Carles Buïgas i Sans (Barcelona, 1898 - 1979), fill de l'arquitecte en cap de l'Exposició Internacional de 1888, Gaietà Buïgas, va ser un important enginyer i urbanista, autor de la Font lluminosa de Montjuïc. A més de la font de Santa Eulàlia, a l'Hospitalet va projectar també la font de la plaça Clavé, de disseny molt més senzill.