Edifici de la Caixa de Pensions
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Edifici de la Caixa de Pensions (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Vicenç dels Horts - Edifici de la Caixa de Pensions (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep Alemany Juvé
Situació Mossèn Josep Duran, núm. 9-13
Edifici construït per la Caixa de Pensions l'any 1954 en un solar molt ben situat, entre l'Ajuntament i l'església, el qual estava ocupat per unes cases del segle XVII que eren propietat de la família Sagnier de Sentmenat. És una construcció en xamfrà, on se situa l'eix principal, de planta baixa i dos pisos. Cadascun dels pisos té una composició diferenciada: grans arcs de mig punt a la planta baixa, finestres rectangulars al primer pis, i un segon pis obert en forma de galeria, amb un acabat de maó vist. Al capcer hi podem veure l'escut de l'entitat. Estilísticament, s'adiu molt bé amb la revifalla noucentista dels anys posteriors a la Guerra, amb clares referències a l'arquitectura rural catalana.