Institut Santa Eulàlia
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Institut Santa Eulàlia (Foto: Anna Corcoll, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorManuel Puig Janer (reforma)
Situació Plaça de Pius XII, 2
L'any 1927, l'Ajuntament va tenir la iniciativa de construir al barri de Santa Eulàlia un mercat i una escola. El mercat es va construir l'any 1935 i un any abans s'havia fet el Grup Escolar Francesc Macià, un modern edifici dissenyat per Ramon Puig i Gairalt, derruït als anys setanta, però l'escola que s'havia de fer al costat del mercat va quedar aturada per la Guerra. L'any 1953, l'arquitecte municipal, Manuel Puig Janer, va presentar el projecte i poc després es va iniciar la construcció.

És un edifici de dimensions notables, configurat al voltant d'un pati, formant una U, tancada posteriorment amb un edifici més modern. Exteriorment, destaquen els dos cossos de les cantonades, a manera de torre, amb elements decoratius de tipus clàssic, molt en línia amb el ressorgiment noucentista dels anys de postguerra.