EMAV Can Batlló
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - EMAV-Can Batlló. La nau, abans de la reforma

Barcelona - EMAV-Can Batlló. La nau, abans de la reforma (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJosep M. Julià Capdevila (reforma)
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 173-175
InterèsEspecial interès Interessant
El bloc 7 del complex fabril de Can Batlló, el més proper a la Gran Via, ha estat rehabilitat, entre 2017 i 2019, per convertir-lo en la nova seu de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), conservant tota l'estructura de l'edifici i els elements arquitectònics originals de la façana. El projecte de reforma ha estat executat per Josep M. Julià (Barcelona, 1954) que, a finals dels noranta, ja havia restaurat el monestir de Pedralbes.

La reforma ha estat plenament respectuosa amb l'arquitectura original de l'antiga fàbrica tèxtil, mantenint les estructures preexistents, restaurant les parts malmeses d'acord amb els dissenys originals i garantint la reversibilitat de totes les addicions efectuades per adaptar l'edifici als nous usos.