Casa Marcel·lí Jané
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Catalunya, 7

Barcelona - Plaça Catalunya, 7 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorPere Bassegoda Mateu, m.o.
Situació Plaça de Catalunya, 7
Edifici entre mitgeres projectat als anys noranta del segle XIX, modernament reformat i rehabilitat com a hotel. L'estil és plenament eclèctic, sense cap concessió modernista. La jerarquització dels pisos es fa evident a la façana: el pis principal té balcó corregut amb balustrada, a partir del segon pis les baranes són de ferro i l'amplada es va reduint fins a fer-se balcons individuals al pis superior. L'ornamentació es redueix a les falses pilastres imitant carreus, l'especejament horitzontal del parament, de color rogenc, i el capcer central sobre la cornisa.

Entre 1924 i 1940 els baixos d'aquest edifici van acollir la popular cafeteria i restaurant la Maison Dorée, anteriorment situada a la mateixa plaça Catalunya, cantonada Rivadeneyra, que havia hagut de tancar l'any 1918. La seva terrassa oberta a la plaça va ser una de les més populars i concorregudes de Barcelona.