Cal Masover Nou
(L'Hospitalet de Llobregat | Bellvitge - La Marina - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Masover Nou

Situació Camí de Cal Joan del Ros
Necessita intervenció urgent
Masia del segle XVII, ampliada amb posterioritat, probablement al segle XIX. Està situada entre camps de conreu, al sector del terme més proper al Llobregat. És una masia de tipologia clàssica, d'estructura basilical, que consta de planta baixa, pis i golfes, aquestes formant un cos sobresortit cobert a dues aigües. Les obertures principals estan emmarcades amb grans carreus de pedra picada i motllurada. Destaca en especial la llinda de la finestra principal, amb un entaulament centrat per un cor travessat amb una fletxa i flanquejat per unes curioses volutes que sorgeixen de l'interior d'una flor. La qualitat d'aquest element escultòric ens fa pensar que devia ser un mas molt puixant al tombant dels segles XVII-XVIII.

L'any 2021 es trobava abandonada i amb evident perill d'enrunament.