Parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge
(L'Hospitalet de Llobregat | Bellvitge - La Marina - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Parròquia de Nostra Senyora de Bellvitge

L'Hospitalet de Llobregat - Parròquia de Nostra Senyora de Bellvitge (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Comas de Mendoza
Situació Carrer Ermita de Bellvitge, 65-67
Parròquia erigida l'any 1970 per donar servei al sector de Bellvitge Sud. Al mateix temps, es va erigir la parròquia de Sant Joan Evangelista al Bellvitge Nord. Es va encarregar als jesuïtes. El primer rector, que va ser-hi durant trenta anys, fou Anton Raventós. Inicialment va ocupar un barracó cedit per l'empresa constructora del polígon fins que, l'any 1974, va poder tenir un edifici propi. El temple actual és de l'any 1993 i va ser projectat per l'arquitecte i jesuïta Enric Comas de Mendoza (Barcelona, 1924 - 2018). És un edifici de maó vist, de línies suaus i arrodonides, amb un campanar d'espadanya d'un sol ull capçat amb una estilitzada creu. A l'interior, es pot veure una marededeu, obra en bronze de l'escultor Lau Feliu, de 1995.

L'obra més important d'Enric Comas és la capella del col·legi Claver de Raimat, considerada una fita de l'arquitectura moderna.