Fanal de Canaletes
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

TipusElement singular
EstilArt Decó
AutorFèlix de Azúa Pastors
Situació Rambla, 140
Situat al capdamunt de la Rambla, tocant a la plaça Catalunya, formava part d'un projecte de Josep Puig i Cadafalch, no executat, que preveia vuit fanals idèntics, dels quals només es va arribar a fabricar aquest. Va ser dissenyat l'any 1928 per l'arquitecte Fèlix de Azúa i fabricat per l'empresa Biosca i Botey. Es va inaugurar l'any 1929, poc abans d'iniciar-se l'Exposició Internacional. El seu disseny, amb proes recaragolades de vaixells antics de fantasia i victòries alades al seu cim, s'inscriu plenament en l'estil Art Déco que triomfava als anys vint a Europa i a Amèrica i que a Catalunya va tenir un escàs impacte. Això li aporta encara un major interès.