Antiga seu del Banc de Vizcaya
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Catalunya, 21. Estàtua de Minerva (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilArt Decó
AutorManuel Ignacio Galíndez Zabala
Situació Plaça de Catalunya, 21 / Rivadeneyra
Edifici construït pel Banc de Vizcaya l'any 1929, després d'enderrocar l'antiga casa Agustín Goytisolo, als baixos de la qual hi havia hagut la popular Cerveseria Munich i després el restaurant Savoy. Amb façana a la plaça Catalunya i al carrer Rivadeneyra, el seu disseny posa èmfasi en la cantonada, on es corona amb una torre aplatada ressaltada amb una fornícula on hi ha una estàtua de la deessa Minerva, obra de Frederic Marès.

Manuel Ignacio Galíndez Zabala (Bilbao, 1892- 1980) és considerat com un dels primers representants del racionalisme a Espanya, amb una evident influència de l'art déco en les seves primeres obres. A la mateixa època havia projectat també la seu madrilenya del Banc de Vizcaya.