Escultura Barcelona
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Barcelona (Frederic Marès) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Escultura Barcelona (Frederic Marès) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrederic Marès Deulovol
Situació Plaça de Catalunya
El 1927, dins el conjunt d'escultures destinades a la plaça Catalunya, es van encarregar quatre grups escultòrics de bronze en homenatge a les quatre províncies catalanes. El que fa referència a Barcelona va ser encarregat a Frederic Marès (Portbou, 1893 - 1991). Representa la ciutat a través d'una dona nua, asseguda dalt del llom d'un cavall i alçant un vaixell damunt del cap, i -donant-li l'esquena- una figura d'Hermes, sostenint un engranatge mentre agafa les brides del cavall. Tot plegat, una al·legoria a la indústria, el comerç i la navegació. Les figures, clàssiques, amples i potents, s'adiuen plenament amb els gustos noucentistes.