Font dels Sis Putti
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Font dels Putti (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorJaume Otero Camps
Situació Plaça de Catalunya
Font monumental en forma de cascada, amb tres estanys situats a diferent nivell i un brollador format per dos peixos dins d'una gran petxina. Aquesta fa de fornícula dins d'un mur de pedra flanquejat per dos amorets o putti, de bronze, que duen un gran cistell de fruits damunt del cap. A la part inferior del conjunt hi ha dos parells més d'amorets, amb garlandes de fruits a les mans. Construïda l'any 1926, va ser el primer monument de la plaça Catalunya. En aquesta obra es reflecteix de forma nítida el que Feliu Elias qualificava d'idealisme de la morbidesa quan es referia a l'obra del seu autor, l'escultor Jaume Otero.