Escultura Saviesa
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Saviesa (Miquel Oslé) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Escultura Saviesa (Miquel Oslé) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMiquel i Llucià Oslé Sáenz de Medrano
Situació Plaça de Catalunya
Els germans Miquel i Llucià Oslé són tractats conjuntament pels historiadors de l'art perquè, no només compartien taller i participaven del mateix estil, sinó que la major part de les seves obres van ser fetes a quatre mans. Això fa molt difícil esbrinar el percentatge de participació de l'un o de l'altre en cadascuna. L'any 1928 se'ls va encarregar la realització de dues escultures que representessin el Treball i la Saviesa. La primera està signada per Llucià i la segona per Miquel, però el seu estil és indestriable. A l'al·legoria de la Saviesa, de composició similar a la del Treball, veiem una figura femenina -la deessa Minerva- subjectant les brides d'un cavall, el qual alça les potes per esclafar una serp, que representa la ignorància.