Escultura L'esperit popular
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura L'esperit popular (Jaume Otero) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJaume Otero Camps
Situació Plaça de Catalunya
Autor: Jaume Otero i Camps (Maó, Menorca, 1888 - 1945). Any: 1928. Bronze.

Figura femenina de trets clàssics, coberta amb una túnica que deixa un pit descobert, que amb una mà recull els plecs del vestit, deixant entreveure part del ventre, i amb l'altra sosté una mena de corona de llorer. Duu un inusual pentinat amb trenes. El mateix any en què es va fer l'obra, 1928, el crític artístic Feliu Elias qualificava l'art de Jaume Otero d'intencionadament decorativista i descobria en la seva escultura un cert idealisme de la morbidesa. L'artificiositat d'aquesta figura sembla que s'adiu a aquesta descripció. Mireia Freixa la vaeu propera als gustos ornamentals de l'Art Déco.

Text: Albert Esteves