Escultura Pescador
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Pescador (Josep Tenas) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Tenas Alivés
Situació Plaça de Catalunya
Autor: Josep Tenas i Alivés (Sant Boi de Llobregat, 1893 - 1943). Any: 1928. Bronze.

Imatge frontal d'un pescador, gairebé nu, que porta un baiard ple de peixos i té un dofí als seus peus. Concebuda com un homenatge a la pesca, una de les activitats tradicionals del país, amb l'agricultura i la ramaderia presents en altres escultures de la mateixa plaça. El pescador està representat com un home jove, amb la cara alçada i una expressió com d'astorament. Feliu Elías definia l'estil de Tenas com incisiu, intencionat i, segons sembla, impremeditat, derivat espontàniament del temperament de l'artista; és elegant, graciós i delicat sense perdre la robustesa¹. Aquesta obra sembla cenyir-se amb precisió a aquesta descripció.

¹Feliu Elias L'escultura catalana moderna. Volum II. Barcino. 1928.

Text: Albert Esteves