Sala Pal·ladius
(Pallejà - Baix Llobregat)

Pallejà - Sala Pal·ladius

Pallejà - Sala Pal·ladius (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorCarlos Llinàs Carmona
Situació Carrer Velàzquez, 10 / Mare de Déu de Loreto, 20
Edifici polivalent que inclou una biblioteca, un teatre-auditori i un aparcament. Està configurat com un recinte de planta quadrada desenvolupat entorn d'un pati central, també quadrat, amb una volumetria d'alçades variables. Les cobertes reben un tractament vegetal, visible només des dels edificis del voltant. Un extrem del solar es va urbanitzar com a plaça pública. Té una estructura de pilars de formigó i armadures metàl·liques a la planta baixa, i una façana ventilada amb revestiments exteriors de tauler de ciment i fibres naturals. Compta amb una galeria perimetral en sentit longitudinal, amb tancaments de vidre, que suavitza la façana abocada a la plaça. Es va construir entre 2006 i 2007.