La Remunta
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta

L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Carles Martí Feced
Antiga casa senyorial, construïda l'any 1691 (data visible a la llinda de la porta posterior) que l'any 1886 va ser adquirida -amb tot el terreny que l'envoltava- pel Ministeri de la Guerra, quan era propietat de Mercè Amat. Inicialment va ser destinada al cos d'artilleria i, a partir de 1902, a dipòsit de cavalls sementals de l'exèrcit. L'any 2007 va ser cedida a l'Ajuntament de l'Hospitalet.

De tot el conjunt, l'element més destacat és l'antiga casa del segle XVII. És un edifici amb tipologia de masia, de planta basilical, amb galeria a les golfes. Tant a la façana principal com a la posterior hi ha una escala doble que condueix a la primera planta. Al voltant hi ha diversos edificis construïts per l'exèrcit a finals del segle XIX.

Les cavallerisses van ser habilitades, entre 2013-2014, com a escola bressol. Jordi Badia i el seu equip, BAAS, van adaptar l'espai existent, amb les seves subdivisions, per a situar les aules i van crear un de nou per al pati i l'entrada.