Plaça de l'Estació
(Pallejà - Baix Llobregat)

Pallejà - Plaça de l'Estació

Pallejà - Plaça de l'Estació (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça de l'Estació
El soterrament de les vies i l'estació de tren de Pallejà va permetre la urbanització d'un nou espai públic al seu damunt, al nivell de l'església. La nova plaça de l'Estació, inaugurada l'any 2009, va permetre enllaçar els barris del poble que quedaven separats per la via. Es tracta d'una plaça en forma de passeig que té les característiques del que habitualment es coneix com a "plaça dura", amb funcions d'aparcament. La impossibilitat de plantar espècies vegetals damunt de l'estació va fer pensar en uns fanals que evoquessin la forma dels arbres i que són, de fet, l'element més interessant i característic de l'obra.